Ostgratinerad choritzo med bönsallad

Korv är en favorit i vår familj, även hos de vuxna. Jag vet att det inte är alltför nyttigt, men någon gång ibland skadar det inte. Om man vill kan man ju även välja en korv med högre kötthalt för att vara lite nyttigare.

Ostgratinerad choritzo med bönsallad

4 portioner
4 chorizo
2 lökar
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 dl riven ost
2 burkar kokta bönor (à 400 g)
3 tomater
1 gul paprika
2-3 nävar blandsallad
2 msk citronsaft
4 msk olivolja
2 msk hackade örter (t.ex. persilja, basilika, gräslök)

Sätt ugnen på 200°C. Skala, dela och skiva löken, stek den i matfettet. Smaksätt med salt och peppar. Dela chorizon på längden, lägg korvhalvorna tätt i en ugnssäker form. Lägg på lök och ost. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter.

Häll av och skölj bönorna i ett durkslag. Skär tomaterna i tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Blanda citronsaft med olivolja och örter, smaksätt med salt och peppar. Blanda bönorna med grönsaker och citrondressing. Servera den ostgratinerade chorizon med bönsalladen.

Receptet kommer från ICA.

Lämna en kommentar