Förstod att Milly skulle gilla lasagnesoppa då hon gillar både lasagne och cowboysoppa. Mycket riktigt, den gick hem. Gick dessutom på nolltid att göra. Perfekt vardagsrätt!
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Lasagnesoppa
4 personer
2 vitlöksklyftor
500 g valfri färs
2 msk olja
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 nöt- eller grönsaksbuljongtärning
1 tsk chilipulver eller chiliflakes (1 tsk chilipulver motsvarar 1/2 tsk chiliflakes)
5 dl vatten
250 g färsk fylld pasta med ostfyllning
2 dl riven ost (t.ex. Quattrocento)
Salt & svartpeppar
Tillbehör
Crème fraiche
Vitlöksbröd
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och hacka vitlöken. Stek i olja med färsen tills den får lite färg. Tillsätt passerade tomater, buljongtärning, chilipulver och vatten och låt koka 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Koka pastan i saltat vatten, häll av och blanda ner i soppan. Toppa med ost.
- Servera med en klick crème fraiche och vitlöksbröd.