Raggmunkar med morot

De här raggmunkarna åt vi mycket när de äldre barnen var små. Hade nästan glömt bort dem, men blev så glad nu när Stella frågade om vi kunde göra såna och ta med oss till Västerås. Perfekt att ha i frysen och ta fram. Tycker färgen blir så fin när det även är lite riven morot i.

HÄR har jag en annan variant som jag brukar göra i långpanna i ugnen.

Raggmunkar

Raggmunkar med morot

4 personer
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
600 g fast potatis
2 morötter
2 msk smör eller margarin

Tillbehör
2 paket bacon eller fläsk

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 125°C och sätt in en plåt. 
  2. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet. 
  3. Skala och riv potatis och morötter grovt. Vänd ner det i smeten.
  4. Stek tunna raggmunkar i omgångar i matfettet i en stekpanna. Håll raggmunkarna varma på plåten i ugnen.
  5. Servera raggmunkarna med lingonsylt och bacon.

Lämna en kommentar