Koreansk råbiff

Hade vår årliga ledarträff med respektive i veckan. Har fortsatt med traditionen trots att vi har splittrats. Ofta knyter vi och nu bestämde vi asiatiskt tema. Så mycket gott och roligt att inspireras av varandra. Jag gjorde koreansk råbiff och krustader med den HÄR asiatiska räkröran.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Koreansk råbiff
Koreansk råbiff

Koreansk råbiff

1 stort fat, ca 4 personer
400 gr lövbiff
1 påse grytfriterade chips, lättsaltade

Marinad
2,5 msk japansk soja
2 tsk strösocker
1 msk sesamolja
1 stor riven vitlöksklyfta
1 finhackad salladslök
1 msk rostade sesamfrö + lite till topping
Nymalen svartpeppar

Srirachamajo
1 dl majonnäs
2 tsk sriracha

Garnering
6 rädisor, tunt skivade
3 msk rostade pinjenötter
1 knippe koriander, grovt hackad
Sesamfrön

GÖR SÅ HÄR:

  1. Finhacka lövbiffen. Bland alla ingredienser till marinaden och häll över köttet. Vänd runt och ställ åt sidan.
  2. Blanda majonnäs med sriracha.
  3. Fördela ut chipsen på ett stort fat. Toppa med råbiffen. Strö över en nypa flingsalt.
  4. Spritsa över srirachamajon.
  5. Garnera med rädisor, pinjenötter, koriander och strö på lite sesamfrön.
Asiatiska krustader

Lämna en kommentar