Älskar den mörklila syrénfärgen, tycker den ger så fin färg i både mat och dryck. I år testade vi att göra en Gin & Tonic med syrén på midsommarafton. Blev riktigt fräsch och god. Gjorde några extra flaskor med syrénsirap och gav Millys lärare i sommarpresent.
Har tidigare år testat syrénsaft och en syrénkaka.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Gin & Tonic med smak av syrén
1 drink
4 cl Hernö Gin
1,5 dl Tonic Water (gärna blå Fever-Tree)
1 msk syrénsirap (se recept längre ner)
Dekoration
Syrénblommor
Ev. citronskivor
GÖR SÅ HÄR:
- Fyll glasen med med is.
- Fördela gin och tonic i glasen. Häll i sirapen sist eftersom den annars sjunker till botten. Rör om, smaka av och tillsätt eventuellt mer sirap.
- Garnera med syrénblommor och eventuellt citronskivor.
Syrénsirap
6 portioner
3 dl syrenblommor
2 dl strösocker
2 dl vatten
10 stora blåbär eller 15-20 små
GÖR SÅ HÄR:
- Plocka av blommorna från kvisten, undvik att få med stjälken då den är ganska besk. Skölj i ett durkslag.
- Koka upp vatten och strösocker och låt sjuda i ca 15 minuter, tills sirapen börjar tjockna något. Dra av från plattan och låt svalna till rumsvarmt.
- Blanda i blommor och blåbär, plasta och låt stå i kylskåp över natten. Vill du ha mer färg kan du mosa blåbären lite och röra om.
- Sila i en finmaskig sil eller ett kaffefilter. Häll upp i rengjorda flaskor eller burkar. Håller cirka en vecka i kylskåp, fryser du in så håller den längre.