Syrenkaka med pistage

Blev inspirerad av maries.traditioner på Instagram och bakade den här fantastiska syrenkakan till nationaldagen. Pistagen sätter en väldigt god smak och dessutom är kakan väldigt vacker!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Syrenkaka med pistage

Syrenkaka med pistage

75 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk pistagekräm
Syrenblommor till topping

Glasyr
1 dl florsocker
Några droppar vatten
1 tsk citronsaft

Syrenkaka med pistage

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj formen och strö den med vetemjöl.
  3. Smält smöret i en kastrull, dra av från värmen och tillsätt mjölken.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Bland mjöl, vaniljsocker och bikarbonat i en skål. Häll i detta i ägg- och sockersmeten och vispa till sist ner mjölkblandningen.
  6. Häll smeten i formen och klicka i pistagekrämen som du rör ut med en sked.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 ca minuter.
  8. Blanda ihop glasyren och häll över kakan när den svalnat. Toppa med syrenblommor eller annan ätbar blomma.

Lämna en kommentar