Gin & Tonic med smak av syrén

Älskar den mörklila syrénfärgen, tycker den ger så fin färg i både mat och dryck. I år testade vi att göra en Gin & Tonic med syrén på midsommarafton. Blev riktigt fräsch och god. Gjorde några extra flaskor med syrénsirap och gav Millys lärare i sommarpresent.

Har tidigare år testat syrénsaft och en syrénkaka.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Syrén Gin & Tonic

Gin & Tonic med smak av syrén

1 drink
4 cl Hernö Gin
1,5 dl Tonic Water (gärna blå Fever-Tree)
1 msk syrénsirap (se recept längre ner)

Dekoration
Syrénblommor
Ev. citronskivor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Fyll glasen med med is.
  2. Fördela gin och tonic i glasen. Häll i sirapen sist eftersom den annars sjunker till botten. Rör om, smaka av och tillsätt eventuellt mer sirap.
  3. Garnera med syrénblommor och eventuellt citronskivor.
Syrénsirap

Syrénsirap

6 portioner
3 dl syrenblommor
2 dl strösocker
2 dl vatten
10 stora blåbär eller 15-20 små

GÖR SÅ HÄR:

  1. Plocka av blommorna från kvisten, undvik att få med stjälken då den är ganska besk. Skölj i ett durkslag.
  2. Koka upp vatten och strösocker och låt sjuda i ca 15 minuter, tills sirapen börjar tjockna något. Dra av från plattan och låt svalna till rumsvarmt.
  3. Blanda i blommor och blåbär, plasta och låt stå i kylskåp över natten. Vill du ha mer färg kan du mosa blåbären lite och röra om.
  4. Sila i en finmaskig sil eller ett kaffefilter. Häll upp i rengjorda flaskor eller burkar. Håller cirka en vecka i kylskåp, fryser du in så håller den längre.
Syrensirap

Lämna en kommentar