Savoykål är en släkting till vitkål och ett bra alternativ till pasta och potatis. Det är jättegott att stuva den i matlagningsgrädde och servera till kryddiga korvar. Har hittat en ny favorit på Ica som heter ”Tre peppar”.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
![Stuvad savoykål och kryddiga korvar](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2024/06/Stuvad-savoykal.jpg?resize=819%2C1024&ssl=1)
Stuvad savoykål
4 personer
1 savoykålshuvud, ca 700 g
3-5 dl Oatley iMat (kålen ska bli riktigt krämig)
1 tärning kycklingbuljong
1-2 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Tillbehör
Kryddiga korvar t.ex. choritzo
GÖR SÅ HÄR:
- Skär bort roten och ta bort de yttersta bladen på kålen, strimla och skölj.
- Fräs kålen i smör en kort stund och tillsätt grädden. Låt småkoka under lock tills kålen mjuknat.
- Smula ner buljongtärningen och smaka av med senap, salt och peppar. Låt koka någon minut till.
- Servera med stekta eller grillade kryddiga korvar.