Savoykål är en släkting till vitkål och ett bra alternativ till pasta och potatis. Det är jättegott att stuva den i matlagningsgrädde och servera till kryddiga korvar. Har hittat en ny favorit på Ica som heter ”Tre peppar”.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Stuvad savoykål
4 personer
1 savoykålshuvud, ca 700 g
3-5 dl Oatley iMat (kålen ska bli riktigt krämig)
1 tärning kycklingbuljong
1-2 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Tillbehör
Kryddiga korvar t.ex. choritzo
GÖR SÅ HÄR:
- Skär bort roten och ta bort de yttersta bladen på kålen, strimla och skölj.
- Fräs kålen i smör en kort stund och tillsätt grädden. Låt småkoka under lock tills kålen mjuknat.
- Smula ner buljongtärningen och smaka av med senap, salt och peppar. Låt koka någon minut till.
- Servera med stekta eller grillade kryddiga korvar.