Vill tipsa om en nyttig variant av chokladbollar utan vitt socker och mjölkprodukter. Hemligheten är dadlarna, det är de som står för det söta. Perfekta att ha hemma och bjuda på till mellis eller om du vill ha något sött efter maten till kaffet. I påsk formar jag dem som ägg.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Chokladbollsägg
Ca 10 stycken
200 g färska dadlar (urkärnade)
4 msk kokosolja
4 msk kakao
2 1/2 dl fiberhavregryn
4 msk kallt starkt kaffe
Färgat strössel att rulla äggen i
GÖR SÅ HÄR:
- Mixa ihop allt utom havregrynen till en smet. Tillsätt sedan havregrynen tills du får en önskad konsistens. Smeten stelnar till mer i kylen sen.
- Forma till ägg och rulla dem i strösslet. Ett tips för att slippa kladdiga fingrar är att hälla upp strösslet i ett glas. Lägg ner ett ägg åt gången och skaka runt tills strösslet har fastnat.
- Ställ i kylen en stund tills de stelnat.