Gubbrullar

Söta gubbröreinspirerade gubbrullar. Om du är känslig för matjesill går det bra att byta ut mot sill.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Gubbrullar

3 rullar, ca 24 st
3 mjuka tunnbröd
2 ägg
200 g räkor i lake
1 kruka färsk dill (spara lite till garnering)
1/2 rödlök
1 liten burk ansjovis utan ben à 55 g (går att byta ut mot sill t.ex. dillsill)
1 dl majonnäs
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hårdkoka äggen och låt dem svalna. Finhacka äggen, räkorna, ansjovisen, rödlöken och dillen. Rör samman allt i en bunke tillsammans med majonnäsen och smaka av med lite salt och peppar.
  2. Bred ut fyllningen tunt över nästan hela tunnbröden, spara en bit på ena långsidan av bröden. Rulla ihop bröden till rullar som avslutas vid den tomma kanten av bröden. Lägg i plastfolie och låt vila i kylen en stund för bättre snittyta.
  3. Dela rullarna i önskvärd storlek och ställ på ett fat. Låt sedan stå i kylen en liten stund innan servering. Garnera med dillkvistar.

Lämna en kommentar