Dammar av en gammal klassiker som jag har minnen av att mamma gjorde när jag växte upp. Svärmor brukar göra goda inbakade kasslerknyten som är en annan variant på detta. En rätt som verkligen håller över tid!
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Inbakad kassler
4-5 portioner
1 pkt smördegsplattor (5 plattor)
Ca 500 g kassler, strimlad
1 burk crème fraiche
1 påse riven ost (gärna cheddar), 150 g
I burk Cantadou vitlök & örter, 140 g
1 riven vitlöksklyfta
Salt & peppar
Ägg till pensling
GÖR SÅ HÄR:
- Kavla ihop tre plattor. Lägg i botten på en smord form. Lägg på några nävar riven ost.
- Strimla kasslern och blanda ihop med crème fraiche, Cantadou, vitlök, salt och peppar och lägg i formen. Strö över ett till lager med riven ost.
- Kavla ut de resterande två plattorna och lägg överst. Pensla med äggvita.
- Skjuts in i ugnen på 225 grader i 45 minuter.
- Servera till en god sallad och eventuellt ris om du vill ha det (är dock inte nödvändigt).