Hej! Kikar in och bjussar på en god pastarätt. Vi åt den en vardag, men det var så gott så man skulle lika gärna kunna bjuda på den en helg. Smakerna med kronärtskocka, citron, svartpeppar och vitlök passar så bra tillsammans!
Här hittar du en annan god vardagspasta!
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Pasta med kronärtskocka och citron
5-6 portioner
2 vitlöksklyftor
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan, ca 300 g
1 tsk svartpeppar
2 dl iMat havregrädde (eller annan valfri grädde)
2 msk finrivet citronskal
400 g pasta linguine
Salt
Riven parmesan
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan al dente. Häll av och spar 2 dl av pastavattnet.
- Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hacka kronärtskockorna. Fräs vitlöken i olja från kronärstkockorna. Tillsätt kronärtskocka och svartpeppar, fräs ytterligare någon minut. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Tillsätt citronskal och smaka av med salt.
- Tillsätt pastan och pastavattnet i såsen och koka ihop till en krämig pasta.
- Toppa med parmesan och gärna extra rivet citronskal och svartpeppar.
Receptet kommer från ICA, men jag har anpassat det lite efter min smak.