Sallad med serranoskinka & vispad mozzarella

Hörrni, tänk att vi går mot ljusare tider. Det känns som att jag går i ide när mörkret kommer, tappar ork och energi, så för min del känns det som att vändningen kommer nu!!

Längtar efter att börja äta lite lättare mat och mindre sötsaker nu efter jul. Den här trevliga salladen med serranoskinka och vispad mozzarella känns fräsch och kan ätas istället för plock eller varför inte på en ”lillördag”. Jag brukar göra det här vitlöksbrödet till.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Sallad med serranoskinka & vispad mozzarella

4 portioner
1 påse blandsallad
1 ask körsbärstomater
1 mozzarella
250 g serranoskinka
3-4 nektariner
En skvätt valfri grädde
2 avokado
Salt & peppar
Chiliflakes

Dressing
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt & peppar

Garnering
Balsamico
Torkat blomsterströssel (inte nödvändigt)

GÖR SÅ HÄR:

  1. Dra isär mozzarellan med fingrarna. Mixa med en skvätt grädde eller vispa med elvisp till en slät konsistens. Häll eventuellt i mer grädde om den är för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  2. Halvera tomaterna, skiva avokadon och blanda försiktigt ihop med salladen. Fördela ut i en yttre ring på ett fint uppläggningsfat.
  3. Gör dressingen och ringla över salladen.
  4. Klyfta nektarinerna och stek i olivolja. Smaka av med lite chiliflakes, salt och peppar.
  5. Toppa salladen med nektarinerna, skinkan och mozzarellan i mitten. Ringla över lite balsamico över salladen och strössla eventuellt lite blomsterströssel över mozzarellan om du har.
  6. Servera med vitlöksbröd. Dela baguetten i fyra delar så att det blir åtta halvor. Blanda smör, persilja och pressad vitlök. Fördela över baguetthalvorna och toppa med lite flingsalt och riven ost. Grädda i ugnen 5-10 minuter på 200 grader, så att osten och kanterna får lite färg.

Lämna en kommentar