Smördegshjärtan med kräftstjärtar

Fick några frågor om förrätten som vi fick hos mamma och pappa på annandagen, så här kommer receptet. Supersöta smördegshjärtan, perfekta till nyår.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Smördegshjärtan med kräftstjärtar

Smördegshjärtan med kräftstjärtar

4 portioner
1 kyld smördegsrulle
Ägg till pensling

Fyllning
75 g kräftstjärtar + några till garnering
1 msk finhackad rödlök
1 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
1/2 hackad röd chilifrukt
Salt och peppar

Garnering
Ärtskott

GÖR SÅ HÄR:

  1. Ta ut åtta hjärtan i smördegen med mått eller för hand. Lägg fyra av dem på en bakpappersklädd plåt. Skär sedan ut en ram till bottenplattan på resterande fyra som läggs runt om som hjärtats kant, för hand eller med ett mindre mått.
  2. Nagga och pensla med lätt vispat ägg.
  3. Grädda 12–15 minuter i 225˚ eller tills de har fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
  4. Dela kräftstjärtarna och låt dem rinna av (spara några till garnering). Blanda samman fyllningen och smaka av med salt och peppar.
  5. Fyll hjärtformarna vid servering. Garnera med extra kräftstjärtar och ärtskott.

Lämna en kommentar