De här tonfiskburgarna åt vi i somras. Ett gott alternativ till vanliga burgare. Tonfiskröran passar väldigt bra tillsammans med avokadon och den picklade rödkålen.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
![Tonfiskburgare](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2023/09/Tonfiskburgare.jpg?resize=840%2C890&ssl=1)
Tonfiskburgare
4 portioner
4 hamburgerbröd
2 avokado, mogna, skivade
4-6 salladsblad
1 burk tonfisk i vatten
2 dl färskost
1 msk teriyakisås
1 lime
Snabbpicklad rödkål
0,25 rödkålshuvud, strimlat
2 dl socker
3 dl vatten
1 dl ättika
![Tonfiskburgare](https://i0.wp.com/gradinskan.se/wp-content/uploads/2023/09/Tonfiskburgare1.jpg?resize=819%2C1024&ssl=1)
GÖR SÅ HÄR:
- Börja med att pickla rödkålen. Värm upp ättika med socker till sockret löst sig. Häll i rödkål och häll sedan upp i burk och ställ i kylen.
- Blanda färskost, tonfisk, teriyakisås och kläm i lite limesaft.
- Montera burgaren med salladsblad, tonfiskröran, skivad avokado och den picklade rödlöken.
Receptet kommer från Abba.