Kassler i ugn med kantareller

Har varit lite frånvarande härifrån den senaste månaden. Tappade motivationen och suget att laga mat samt att vår dotter flyttat hemifrån så mitt fokus har legat där. Nu är hon installerad i sin lägenhet och jobb och (snart) skola är igång. Ser fram emot hösten och att komma igång med vardagsrutinerna igen.

Kantareller

Var ute i skogen med mamma igår. Lyckan var total när vi dök på en massa gula kantareller. Naturligtvis blev det en middag med kantareller. En rätt som svärmor bjöd på redan 2011, men som jag brukar göra när vi lyckas hitta gula kantareller.

Kassler i ugn med kantareller

Kassler i ugn med kantareller

4 personer
500 g kassler på bit
2 gula lökar
2 tomater, skivade
Kantareller, 1 l förvällda eller 1 burk
Ost, skivad eller riven
Ketchup
Senap

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och dela löken i klyftor.
  3. Skär kasslern i skivor, men inte helt igenom. Lägg kasslerbiten på ett ugnssäkert fat.
  4. Skär ost och tomater i skivor. Spritsa ketchup och senap mellan kasslerskivorna. Stick ner ostskivor och tomater mellan skivorna. Strö över lite salt och peppar. Lägg lök och kantareller runtom.
  5. Stek mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med potatis och en god spetskålssallad.
Kassler i ugn med kantareller

Lämna en kommentar