Här kommer ett middagstips som du måste testa i helgen! En sjukt god gratäng som påminner om lasagne, men man använder lasagnettepasta.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Lasagnette med salsiccia
4 portioner
300 g lasagnettepasta
300 g salsicciafärs eller färsk salsicciakorv
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förpackning krossade tomater (500 g)
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 tsk oregano
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk finhackad basilika, färsk eller fryst
4 dl riven ost (ca 150 g)
Bechamelsås
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4-5 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar

GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek salsicciafärsen 2-3 minuter. Rör i lök och vitlök och stek ytterligare ca 2 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano och socker och låt sjuda 15 minuter. Krydda med salt och peppar och rör i basilika.
- Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, och under fortsatt vispning. Låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar. Krydda med salt och peppar.
- Koka pastan al dente. Låt rinna av. Blanda pastan med salsicciasåsen. Lägg hälften av pastan i en smord ugnssäker form. Häll över hälften av bechamelsåsen och strö över 2 dl ost. Lägg på resten av pastan och häll över resten av bechamelsåsen. Toppa med 2 dl ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
