Vår vän Åssa bjöd på en otroligt god smakkombo på nyår. Salta chips toppade med citronzest och svartpeppar som dippades i kvarg blandat med grön tabasco och salt. Har gjort den flera gånger efter det. Tycker annars att kvarg kan vara ganska strävt, men den här dippen blev absolut inte det!
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Supergoda chips och dipp
1 påse lättsaltade chips
Zest från en citron
Nymalen svartpeppar
3 dl naturell kvarg (gärna Lindahls)
Salt efter smak
Drygt 1/3 flaska grön tabasco (som är mildare)
Ev några droppar olivolja som garnering
GÖR SÅ HÄR:
- Fördela ut chipsen på ett fat. Riv citronzest över och dra några varv med pepparkvarnen, var inte feg.
- Blanda kvarg med tabasco och salt. Smaka av och ta ev mer salt och tabasco om det behövs.
- Dippa och känn smakerna!