Tog en lång och välbehövlig paus från bloggandet under jul och nyår, men nu är jag tillbaka med ny energi.
Bjöd på den här kycklingen i julas. Supergod verkligen med två olika fonder och massa goda kryddor! Förberedde kycklingen på morgonen, så att det bara var att värma på den sedan. Väldigt smidigt.
TIPS! Om du dubblerar receptet räcker det att göra 1,5 sats av såsen. Jag gjorde dubbel sats och fick massor av sås över. Om du gör dubbel sats, frys i så fall in den överblivna såsen och ta fram till ett senare tillfälle.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Kycklingfilé i rosmarinsås
4 personer
900 g kycklingfilé
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soja
3 msk kycklingfond
2 msk kalvfond
2 tsk paprikapulver
3 tsk torkad rosmarin
Salt & peppar
2 dl vatten
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl havregrädde (eller annan valfri grädde)
GÖR SÅ HÄR:
- Börja med att dela kycklingfiléerna på mitten (på längden). Stek dem i olja och smör blandat på ganska så hög värme tills de fått fin färg. Lägg över i en gryta.
- Hacka shalottenlöken, ha i det i samma stekpanna och pressa också i vitlöksklyftorna. Blanda runt.
- Ha i tomatpure, soja, båda fonderna och alla kryddor. Häll på vatten och blanda runt. Häll över kycklingen. Låt stå och puttra tills vattnet nästan kokat in helt.
- Häll på creme fraiche och grädde i grytan. Låt puttra i ca 5-7 minuter, rör om då och då. Gott till ris eller, potatis och sallad.
Receptet kommer från Niiinis Kitchen Life. Har justerat det något efter tycke och smak.