Friterat tunnbröd med gravad ren och pepparrot

Bara en vecka kvar till jul nu. Fick julkänsla tidigt, men sen avtog den lite. Hoppas att den kommer tillbaka igen.

Gjorde bland annat den här snitten med friterat tunnbröd när vi hade julknytis med handbollsledarkollegorna förra helgen. Gravat reninnanlår var med i lådan som jag vann från Norrlandsvilt. Supergott om du gillar vilt!

Tunnbrödchips med gravad ren
Tunnbrödchips med gravad ren

Friterat tunnbröd med gravad ren och pepparrot

3 st mjuka tunnbröd
Rapsolja eller frityrolja
En liten bit gravat reninnanlår, ca 100 g
Pepparrotsvisp
Färsk gräslök

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär tunnbrödet i trianglar.
  2. Hetta upp ca 3-4 cm olja i en kastrull till 160-180°C. Har du ingen termometer kan du testa att kasta i en liten brödbit. Blir den gyllenbrun är den lagom varm.
  3. Fritera några brödbitar i taget till gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper. Använd en hålslev eller tång för att plocka upp dem.
  4. Låt svalna. Håller sig i flera dagar, perfekt om du gör många vid ett tillfälle.
  5. Skär renköttet i tunna bitar och finhacka gräslöken.
  6. Toppa tunnbrödsnittarna med en bit renkött, en klick pepparrotsvisp och slutligen lite färsk gräslök.
  7. Gott till bubbel, glubbel eller sangria.



Lämna en kommentar