Ugnsbakade laxfiléer

Här kommer recept på en en snabblagad laxrätt som sköter sig själv i ugnen. Bara på med bladpersilja, citron och crème fraiche. Supergott och enkelt!!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Ugnsbakad lax

Ugnsbakade laxfiléer

4 portioner
4 portionsbitar lax eller 800 g skinnfri laxfilé
1 matsked smör
1 citron
1-2 dl crème fraiche original, 32%
Salt & svartpeppar
Bladpersilja

Ugnsbakad lax

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär filén i 4 lika stora bitar. Strö lite salt över bitarna på båda sidor. Lägg bitarna i en smord ugnsform.
  2. Skiva en citron på längden. Skär halvorna i klyftor som läggs mellan laxbitarna.
  3. Hacka persiljan grovt och strö över fisken.
  4. Klicka ca 1 msk crème fraiche på varje bit lax och dra några varv med pepparkvarnen. Rosta i ugnen på översta gallret i 175 grader i ca 15 minuter, tills fisken är genomstekt. Använd en stektermometer och ta ut fisken när den når 50 grader. Låt fisken stå och eftersteka några minuter på bänken.
  5. Servera laxrätten till exempel med en sallad och pressad potatis eller pärlcouscous.

Lämna en kommentar