Här kommer recept på en en snabblagad laxrätt som sköter sig själv i ugnen. Bara på med bladpersilja, citron och crème fraiche. Supergott och enkelt!!
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Ugnsbakade laxfiléer
4 portioner
4 portionsbitar lax eller 800 g skinnfri laxfilé
1 matsked smör
1 citron
1-2 dl crème fraiche original, 32%
Salt & svartpeppar
Bladpersilja
GÖR SÅ HÄR:
- Skär filén i 4 lika stora bitar. Strö lite salt över bitarna på båda sidor. Lägg bitarna i en smord ugnsform.
- Skiva en citron på längden. Skär halvorna i klyftor som läggs mellan laxbitarna.
- Hacka persiljan grovt och strö över fisken.
- Klicka ca 1 msk crème fraiche på varje bit lax och dra några varv med pepparkvarnen. Rosta i ugnen på översta gallret i 175 grader i ca 15 minuter, tills fisken är genomstekt. Använd en stektermometer och ta ut fisken när den når 50 grader. Låt fisken stå och eftersteka några minuter på bänken.
- Servera laxrätten till exempel med en sallad och pressad potatis eller pärlcouscous.