Fläskytterfilé i lingonsås

Här kommer tips på en superenkel hösträtt som både passar till vardag och helg. Allt sköter sig självt i ugnen, vilket är så smidigt. Under tiden maten står i ugnen hinner du både duka och plocka ordning i köket så att det är rent och snyggt när ni sätter er till bords.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Fläskfilé i lingonsås
Fläskfilé i lingonsås

Fläskytterfilé i lingonsås

4 portioner
1 kg potatis
600 g fläskytterfilé
2 dl havregrädde eller annan valfri grädde
0,5 dl lingonsylt
2 msk kalvfond
2 krm svartpeppar
2 krm salt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och dela potatisen i klyftor. Blanda runt med ett par matskedar rapsolja och bred ut i en ugnsform.
  3. Skiva köttet tunt och lägg i en ugnsfast form, det ska inte ligga omlott.
  4. Vispa samman grädde, lingonsylt, fond och peppar. Häll på köttet och laga tillsammans med potatisen i ugn ca 30 min.

Lämna en kommentar