Kebablimpa

Vi älskar köttfärslimpa i vår familj. Är lite kul att variera den emellanåt. Så glad att jag hittade den här som tillagas som en köttfärslimpa men smaksätts som kebab – kebablimpa. Hur smart?

Kebablimpa

8 portioner
1 kg köttfärs (valfri sort)
1 dl ströbröd
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 litet knippe persilja
1 msk paprikakrydda
2-3 tsk chiliflakes
Salt & peppar

Tillbehör
6-7 st sivri (turkisk paprika, går också bra med vanlig paprika delad i klyftor)
3 tomater delade i klyftor (alternativt 10 cocktailtomater)
2 rödlökar delade i klyftor
2 msk olivolja

Kebablimpa

GÖR SÅ HÄR:

  1. Finhacka eller mixa lök, paprika, persilja och vitlök. Om du hackar grönsakerna för hand ska du hacka dem riktigt fint. Om du mixar i en matberedare mixar du tills grönsakerna är finmixade utan att de blir som en pure. Blanda grönsakerna, kryddor, köttfärs och ströbröd i en bunke. Blanda ordentligt och knåda färsen en stund så att den binder ihop.
  2. Värm ugnen till 180°. Lägg köttet i långpanna, 30×40 cm, och forma till en stor köttfärslimpa. Försök att få den så fin och slät som möjligt utan massa sprickor. Lägg alla grönsaker runtomkring limpan. Hacka en sivri och lite tomat, garnera köttfärslimpan. Ringla olivolja på allting. Baka mitt i ugnen i ca 35 min.
  3. Låt kebablimpan vila nån minut innan du skär i den. Skär i bitar och servera med tzatziki och bulgur eller libabröd.

Receptet kommer från Zeinas kitchen.

Lämna en kommentar