Här kommer tips på en superenkel hösträtt som både passar till vardag och helg. Allt sköter sig självt i ugnen, vilket är så smidigt. Under tiden maten står i ugnen hinner du både duka och plocka ordning i köket så att det är rent och snyggt när ni sätter er till bords.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!


Fläskytterfilé i lingonsås
4 portioner
1 kg potatis
600 g fläskytterfilé
2 dl havregrädde eller annan valfri grädde
0,5 dl lingonsylt
2 msk kalvfond
2 krm svartpeppar
2 krm salt
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta och dela potatisen i klyftor. Blanda runt med ett par matskedar rapsolja och bred ut i en ugnsform.
- Skiva köttet tunt och lägg i en ugnsfast form, det ska inte ligga omlott.
- Vispa samman grädde, lingonsylt, fond och peppar. Häll på köttet och laga tillsammans med potatisen i ugn ca 30 min.