Kan inte få nog av pankopanerad vitost. Det är ju galet gott. Det här receptet finns med i min kolumn i augustinumret av Yippie. Ringla lite honung över, så får du pricken över i:et.
Färgglad sallad med pankopanerad Travnicki vitost
2 portioner
2 st Plivit Travnicki vitost (säljs i rör på bl.a. Willys, ICA och Coop)
Olja till stekning
Ruccola
1/4 gurka
250 g körsbärstomater
1 liten rödlök
1/2 röd paprika
1 dl valfria oliver
2-3 msk olivolja
2-3 tsk vitvinsvinäger
Salt & peppar
Panering
2 ägg
2 dl panko
1/2 dl vetemjöl
Salt & peppar
Garnering
Honung
Färsk timjan (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR:
- Hacka alla grönsaker och fördela ut på två tallrikar. Börja med ruccola i botten. Ringla över olivolja, vinäger, salta och peppra.
- Dela osten på mitten.
- Ta fram 3 skålar. Knäck ägg i den ena skålen, blanda mjöl med salt och peppar i den andra och häll panko i den tredje. Vänd osten i mjöl, sen uppvispat ägg och till sist panko.
- Stek osten i generöst med olja tills den får en gyllene färg på båda sidor. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Lägg osten uppe på salladen och ringla honung över osten. Garnera eventuellt med färsk timjan.