Färgglad sallad med pankopanerad Travnicki vitost

Kan inte få nog av pankopanerad vitost. Det är ju galet gott. Det här receptet finns med i min kolumn i augustinumret av Yippie. Ringla lite honung över, så får du pricken över i:et.

Pankopanerad vitost

Färgglad sallad med pankopanerad Travnicki vitost

2 portioner
2 st Plivit Travnicki vitost (säljs i rör på bl.a. Willys, ICA och Coop)
Olja till stekning
Ruccola
1/4 gurka
250 g körsbärstomater
1 liten rödlök
1/2 röd paprika
1 dl valfria oliver
2-3 msk olivolja
2-3 tsk vitvinsvinäger
Salt & peppar

Panering
2 ägg
2 dl panko
1/2 dl vetemjöl
Salt & peppar
Garnering 
Honung
Färsk timjan (kan uteslutas)

Pankopanerad vitost

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka alla grönsaker och fördela ut på två tallrikar. Börja med ruccola i botten. Ringla över olivolja, vinäger, salta och peppra.
  2. Dela osten på mitten.
  3. Ta fram 3 skålar. Knäck ägg i den ena skålen, blanda mjöl med salt och peppar i den andra och häll panko i den tredje. Vänd osten i mjöl, sen uppvispat ägg och till sist panko.
  4. Stek osten i generöst med olja tills den får en gyllene färg på båda sidor. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg osten uppe på salladen och ringla honung över osten. Garnera eventuellt med färsk timjan.

Lämna en kommentar