Mini Bookmakers är nog de snittar som hängt med längst här på bloggen. Får ett sug efter dem då och då, som till exempel nu senast. Så goda att de kan ätas som en lättare middag. Det gjorde jag och Stefan.
TIPS! Om ni ska äta dem på stående fot, stick gärna en tandpetare i mitten före servering så att de blir lättare äta.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Mini Bookmakers
10 personer
10 formbröd, grovt eller vitt
500 g fläskfilé
100 g färskost med pepparrotssmak
50 g ruccolasallad
1,5 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 dl färska eller frysta örter, typ basilika, gräslök eller bladpersilja
1 bit pepparrot
Salt och peppar
Smör till stekning
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg upp formbrödet på en skärbräda och stansa ut runda skivor med hjälp av ett dricksglas.
- Stek gyllenbruna i lite smör eller rosta i brödrost.
- Skär fläskfilén i två centimeter tjocka skivor, platta till dem med handen och stek 4-5 minuter på varje. Köttet ska vara genomstekt.
- Mixa ihop olivolja, vitlök och örter och smaka av med salt och peppar. Bred ett rejält lager färskost på varje brödskiva och lägg på lite ruccola, därefter en skiva fläskfilé, ringla över örtolja och avsluta med lite färskriven pepparrot.