Sockerfritt 7-årskalas

I torsdags fyllde Milly 7 år. Istället för att bjuda far- och morföräldrarna på fika bjöd vi på tacobuffé. Sen kaffe och tårta. Eftersom pappa och mamma försöker undvika vitt mjöl och socker, fanns det sockerfria alternativ. Bra för alla tänkte jag! Gjorde en sockerfri Twixtglassårta som blev väldigt uppskattad.

Milly 7 år

Twixglasstårta

6 personer

Botten
2 1/2 dl havregryn
75 g smör

Glasstårta
6 dl vispgrädde (3 dl till karamellsåsen och resten till vispning)
1 msk smör
2-3 msk stevia
1 msk sockerfri fibersirap alt. dadelsirap 
1 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt

Chokladganache
150 g sockerfri mjölkchoklad (t.ex. Cloetta)
1 1/2 dl vispgrädde

Twixtårta

GÖR SÅ HÄR:

Botten
Smält smöret i en kastrull och tillsätt havregryn. Önskar du få mindre bitar av havregryn så kan du enkelt mixa dem eller mortla dem innan du rör ner dem i smöret. Bred ut havreblandningen i botten av en rund springform (ca 20 cm i diameter) och se till att hela botten är täckt. Låt stå i frys under tiden glassen görs.

Glasstårta
Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra på medelvärme i ca 25 minuter tills det har blivit en rinnig karamellsås. Tag kastrullen åt sidan och låt svalna. Vispa resten av grädden vitt och luftigt i en bunke. Rör ner karamellsåsen och rör om med en slickepott. Häll över smeten i springformen och låt stå i frys i ca 2 timmar. Tag ut och häll på ganachen. Låt stå i ytterligare 2 timmar i frys innan servering. 

Chokladganache 
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp på svag värme. Häll över grädden ovan chokladen och rör om till en len smet.

Receptet kommer från Amélie Almén.

Frukostorm

Till frukost överraskade jag med den här söta ormen av banan- och jordgubbsslantar. Trädde de på ett grillspett. Det gröna på jordgubben blev en fin krage. Köpte sockerögon på Panduro som jag fäste med lite glasyr av florsocker och vatten.

Frukostorm
Tacos
Tacobuffé
Födelsedagskalas
Mormor & morfar

Lämna en kommentar