Här kommer en riktig goding. Perfekt till middag en dag när du är sugen på nåt gott och vill att det ska gå snabbt att laga.
Hot tuna melt
4 personer
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
2 dl crème fraiche lätt paprika och chili
8 skivor surdegsbröd, fullkorn
8 skivor hamburgergurka
4 skivor ost, gärna cheddar
2 krm salt
GÖR SÅ HÄR:
- Häll av vattnet från tonfisken. Rör ihop tonfisk, crème fraiche och salt. Fördela röran över 4 brödskivor. Toppa med gurka och ost. Lägg en skiva bröd över.
- Stek bröden i medelvarm panna i 2 msk smör eller i smörgåsjärn tills osten smält och brödet blivit frasigt.
- Servera med pommes och lila spetskålssallad, se recept nedan.
Lila spetskålssallad
1/2 spetskål
2-3 msk vinäger
1 msk honung
1/2-1 msk olivolja
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR: Strimla kålen fint, gärna med en mandolin, och lägg i en skål. Blanda en dressing av vinäger, honung, salt och peppar. Vispa i olja och smaka av. Massera in kålen med dressingen.