Det här är en av mina absoluta favoritsmörgåstårtor. Dels är den supergod och dels går den snabbt att göra i ordning. Gillar också att göra den i portionsformat, så att man kan äta flera :). Genom att doppa kanten i krossade ostkrokar får de en fin gul färg. Ännu godare blir den om den får stå till sig i kylen över natten!
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Räkbakelser i miniformat
2 stora eller 4 små
100 g skalade räkor
1/2 rödlök
1/4 dl finhackad dill
1/2 dl majonnäs
8 skivor fiberrost eller valfri formfranska (i rundlar)
Garnering
Majonnäs (går även bra med turkisk yoghurt eller Philadelphia)
1 liten påse cheez doodles (35 g)
Några färska räkor
Grönsallad
Färsk dill
Citronskivor
GÖR SÅ HÄR:
- Finhacka räkorna, men spar några till garnering.
- Finhacka rödlöken och blanda med dill och räkor. Rör i majonnäs och salta och peppra efter smak.
- Tryck ut rundlar med en stans eller ett glas ur bröden. Välj en storlek så att du får ut två rundlar på varje brödskiva. Totalt ska det bli sexton rundlar.
- Bred röran på tolv av rundlarna. Stapla de på varandra, tre och tre, till fyra bakelser. Lägg på de 2 locken. Täck bakelserna med ett tunt lager majonnäs.
- Lägg ostbågarna i en plastpåse och rulla en flaska eller kavel över dem för att krossa dem. Täck sidorna med krosset.
- Dekorera med finhackad grönsallad, räkor och dill. Toppa med en tunn skiva citron.