Räkbakelser i miniformat

Det här är en av mina absoluta favoritsmörgåstårtor. Dels är den supergod och dels går den snabbt att göra i ordning. Gillar också att göra den i portionsformat, så att man kan äta flera :). Genom att doppa kanten i krossade ostkrokar får de en fin gul färg. Ännu godare blir den om den får stå till sig i kylen över natten!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Räkbakelse i miniformat

Räkbakelser i miniformat

2 stora eller 4 små
100 g skalade räkor
1/2 rödlök
1/4 dl finhackad dill
1/2 dl majonnäs
8 skivor fiberrost eller valfri formfranska (i rundlar)

Garnering
Majonnäs (går även bra med turkisk yoghurt eller Philadelphia)
1 liten påse cheez doodles (35 g)
Några färska räkor
Grönsallad
Färsk dill
Citronskivor

Räkbakelse i miniformat

GÖR SÅ HÄR:

  1. Finhacka räkorna, men spar några till garnering. 
  2. Finhacka rödlöken och blanda med dill och räkor. Rör i majonnäs och salta och peppra efter smak. 
  3. Tryck ut rundlar med en stans eller ett glas ur bröden. Välj en storlek så att du får ut två rundlar på varje brödskiva. Totalt ska det bli sexton rundlar.
  4. Bred röran på tolv av rundlarna. Stapla de på varandra, tre och tre, till fyra bakelser. Lägg på de 2 locken. Täck bakelserna med ett tunt lager majonnäs.
  5. Lägg ostbågarna i en plastpåse och rulla en flaska eller kavel över dem för att krossa dem. Täck sidorna med krosset.
  6. Dekorera med finhackad grönsallad, räkor och dill. Toppa med en tunn skiva citron.

Lämna en kommentar