Den här kombinationen har jag varit sugen att testa länge. Det var så gott som jag trodde! Pankopanerad fetaost på en bädd av sallad.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Trevlig helg!
Grillad grekisk sallad
2 personer
2 fetaostblock à 150-200 g
3 msk mjöl
2 ägg, uppvispade
2 dl panko
Salt & peppar
Sallad
2-3 msk olivolja
1 dl grovt riven parmesanost
2-3 tsk vitvinsvinäger
0,25 st gurka i strimlor/bitar
1 dl valfria oliver
1 halv röd paprika i bitar
1/4 isbergssalladshuvud i mindre bitar
1 liten röd lök, hackad
GÖR SÅ HÄR:
- Börja med salladen: Blanda alla grönsaker i en bunke och lägg som en bädd på fyra tallrikar. Fördela ut oliverna. Strö slutligen nyriven parmesanost över det hela. Hit kan du förbereda några timmar i förväg. Förvara tallrikarna svalt under tiden. Inför serveringen, fördela vinägern och olivoljan droppvis över salladstallrikarna.
- Fetaosten: Vänd fetaosten i mjöl blandat med lite salt & peppar, sen uppvispat ägg och sist panko. Stek i generöst med olja tills den får gyllene färg på båda sidorna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
- Toppa tallrikarna med varsitt fetaostblock.
När jag gör grekisk sallad tillagar jag Feta-osten så här:
Dela osten i fyra bitar och lägg i eldfast form. Skär tunna skivor av vitlök och lägg 1-2 st på varje bit. Strö lite torkad basilika över. Häll av spaden från svarta Kalamon-oliver och häll oliverna runt Feta-osten. In i ugnen på 200 grader i cirka tio minuter. MUMS!
För övrigt tycker jag inte att italiensk Parmesan hör hemma i grekisk sallad…
Det måste jag testa, låter gott! Har inte heller tänkt på parmesan till, men såg att de hade det i en gammal Allt om mat. Oväntat gott till faktiskt.