Fläskfilé thai

Här kommer ett riktigt ess att laga nu i helgen. En thaiinspirerad fläskfilé som är fantastisk god. Anpassa starkheten efter vad ni gillar. Nu tog jag det mindre måttet av currypasta för barnens skull, men skulle gärna dragit på lite mer om inte de åt.

Jag och Stella ska till Stockholm på USM steg 4 i handboll för f14. Vi ska möta Skövde, Lugi och Bolton. Håll tummarna! Hörs!

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Fläskfilé thai
Fläskfilé thai

Fläskfilé thai

4 personer
1 fläskfilé, ca 600 g
1 knippe salladslök
2-3 msk röd currypasta (ta det övre måttet om du gillar hetta)
2 msk jordnötssmör (uteslut om någon är allergisk)
1 msk farinsocker
1 msk kinesisk soja
1 burk kokosgrädde
1 burk wokgrönsaker
1 lime (pressad saft + rivet skal)

Garnering
Färsk koriander

GÖR SÅ HÄR:

  1. Strimla salladslök och fläskfilé. 
  2. Blanda kött och soja i en bunke.
  3. Stek salladslöken och köttet i en gryta med olja till fin färg. Häll i wokgrönsakerna och låt dem steka med i ett par minuter.
  4. Häll i kokosgrädde, currypasta, jordnötssmör, farinsocker, sambal oelek och lime. Låt puttra på medelvärme i ca 15 min.
  5. Strö hackad koriander över grytan och servera med jasminris.

Lämna en kommentar