Bresaolasallad med tryffeldressing

Ibland på helgen är det gott med en lite lättare middag, men ändå lyxig. Den här salladen är supergod och väldigt, väldigt enkel att blanda ihop. Dessutom innehåller den ganska få ingredienser. Många saker har du säkert redan hemma.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar! 

Breasolasallad med tryffeldressing

Breasolasallad med tryffeldressing

4 portioner
2 msk majonnäs
0,5 tsk dijonsenap
1 tsk citronsaft
1,5 tsk vit tryffelolja
2 msk olivolja
1 tsk vatten
Salt, svartpeppar
1 påse rucola
12 skivor bresaola
3,5 st små champinjoner
Parmesanost färskhyvlad
2 msk pinjenötter, rostade

Breasolasallad med tryffeldressing

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa ihop majonnäs, senap, citronsaft och tryffelolja (börja med mindre mängden och smaka eventuellt av med mer allra sist). Tillsätt olivoljan under vispning och späd med vattnet. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg upp ruccolan på fyra tallrikar, lägg på bresaola, hyvla över tunna skivor champinjoner, gärna med mandolin. Ringla över dressingen och strö över parmesanflagor och pinjenötter. Avsluta med lite svartpeppar.

Receptet kommer från Icakuriren.

Lämna en kommentar