Kreolsk fläskfilégratäng

Nu är det sportlov för många, vi får vänta en vecka till. Men den som väntar på något gott…

Behöver du tips på god sportlovsmat kommer ett här. Om du ätit kreolsk gryta, så kommer du känna igen smakerna i den här gratängen.

Ett annat hett sportlovstips är detta!

Kreolsk fläskfilégratäng
Kreolsk fläskfilégratäng

Kreolsk fläskfilégratäng

4 personer
1 fläskfilé, ca 600 g
2 st kabanoss eller annan kryddig korv
1 röd paprika
1/2 burk cornichons
1-2 dl syltlök
2 dl créme fraiche
2 dl valfri grädde
150 g riven ost
2 msk kalvfond
2 tsk kinesisk soja
1 tsk torkad rosmarin 
Salt & peppar
Olja och smör till stekning

Kreolsk fläskfilégratäng

GÖR SÅ HÄR:

  1. Putsa och skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Dela större skivor på mitten. Skär korven och paprikan i mindre bitar.
  2. Stek fläskfiléskivorna i olja och smör tills de får lite färg. Häll över i en ugnsfast form.
  3. Strö paprika, cornichons och syltlök över fläskfilén.
  4. Blanda grädde, créme fraiche och osten i en stekpanna. Rör runt tills osten smält. Krydda och häll i soja och kalvfond. Häll över allt över fläskfilen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
  5. Servera med till exempel klyftpotatis och en god sallad.
  6. Smaklig spis!

Lämna en kommentar