På lillördag vill man ju ibland äta något extra gott. Men det får gärna vara enkelt. Japansk kålpannkaka är en perfekt rätt att laga. Enkelt, gott och festligt. Dessutom kan du variera tillbehören beroende på vad som finns hemma. På den här tog jag räkor, salladslök, koriander, srirachamajo och sesamfrön.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Japansk kålpannkaka
2 portioner
150 g vitkål
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1/2 krm bakpulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk rapsolja
Topping
250 g frysta räkor med skal, tinade
2 salladslökar
2 msk srirachamajo (blanda 1 dl majonnäs med 1/2 msk srirachasås eller annan het chilisås)
1 tsk Santa Maria wasabi & sesamkrydda (eller svarta sesamfrön)
Färsk koriander
GÖR SÅ HÄR:
- Finstrimla vitkålen fint, gärna med en mandolin. Vispa ägg, mjöl, bakpulver, salt och peppar och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda i resten av mjölken och kålen.
- Värm olja i en stekpanna och häll i ca 2 dl smet för en pannkaka. Stek tills den är gyllenbrun och frasig på bägge sidorna. Stek den andra pannkakan på samma sätt.
- Toppa pannkakorna med finstrimlad salladslök, räkor och koriander. Ringla över chipotle mayo eller någon annan god majonnäs. Avsluta med sesamfrön.