Fredagsfeelingen är här. Idag blir det plock för hela slanten. Tipsar om ett enkelt tilltugg med friterat tunnbröd. Går att göra så många olika varianter och storlekar.


Friterat tunnbröd med guacamole och räkor
Mjukt tunnbröd
Rapsolja eller frityrolja
Räkor (t.ex. Vannamei)
Röd chili
Färska örter
GÖR SÅ HÄR:
- Skär tunnbrödet i lagom stora bitar (rektanglar eller trianglar) eller stansa ut rundlar.
- Hetta upp ca 3-4 cm olja i en kastrull till 160-180°C. Har du ingen termometer kan du testa att kasta i en liten brödbit. Blir den gyllenbrun är den lagom varm.
- Fritera några brödbitar i taget till gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper. Använd en hålslev eller tång för att plocka upp dem.
- Låt svalna. Håller sig i flera dagar, perfekt om du gör många vid ett tillfälle.
- Gör guacamolen. Mosa en avokado med en gaffel eller mixer. Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda i ett par matskedar turkisk yoghurt. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
- Toppa tunnbrödsnittarna med ett tjockt lager guacamole och toppa med en räka, lite finhackad chili och persilja.