Smörrebröd med överbliven skärgårdssill

Efter jul brukar det alltid bli en massa rester över. Efter en eller två luncher i mellandagarna känns det som att det räcker med julmat för ett tag. För att slippa slänga mat är ett smart tips att använda resterna till att komponera ihop andra rätter. Som det här till exempel, smörrebröd med överbliven sill.

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar! 

Smörrebröd med skärgårdssill

Smörrebröd med skärgårdssill

4 smörrebröd
1 avokado
200g frysta räkor med skal
2 msk soltorkade tomater, strimlade
2 skivor kavring eller pumpernickel
8 bitar skärgårdssill
Färsk dill
Salt & svartpeppar

Smörrebröd med skärgårdssill

GÖR SÅ HÄR:

  1. Halvera och gröp ur avokadon. Skär i tunna skivor. Tina och skala räkorna.
  2. Skiva och halvera brödskivorna. Toppa med ett tunt lager majonnäs, avokado, skärgårdssill, strimlor av soltorkade tomater, räkor och dill. Avsluta med lite salt & peppar.

Inspirationen kommer från Landleys kök.

Lämna en kommentar