Hej söndag och andra advent! Har fortsatt att göra adventsfint hemma med hyacinter, amaryllis, tomtar och ljus i helgen. Torkade apelsinskivor i ugnen igår och det spred sig en ljuvlig doft i hela huset som fortfarande hänger kvar.
Vill dela det här enkla fläskfiléreceptet med er. Köttet får en väldigt god smak av balsamicoskyn. Jag gjorde klyftpotatis till, men det funkar lika bra med pasta eller ris.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Fläskfilé med balsamicosky
4 personer
Ca 600 g fläskfilé
Olja och smör till stekning
3-5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ca 5 marinerade soltorkade tomater
Balsamicosky
4 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 msk honung
1-2 vitlöksklyftor, pressade
Tillbehör
1 påse rucola (65 g)
1 dl oliver
1 dl parmesanost, riven
200 g sockerärtor
Klyftpotatis
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Skär bort eventuella senor på filén.
- Bryn den runt om i olja och smör i en stekpanna. Salta och peppra.
- Lägg fläskfilén i en ugnsform och lägg på de soltorkade tomaterna. Stek i mitten av ugnen tills filén är helt genomstekt (65 grader), ca 15 minuter.
- Låt köttet svalna något innan du skär det i skivor.
- Blanda skyn och häll över köttet. Strö över rucola, oliver och parmesanost. Servera med klyftpotatis och sockerärtor eller sallad.