Har varit så himla trött på sistone, men nu har jag sovit ikapp lite och hoppas på mer ork. Gjorde den här goda och krämiga pastasalladen för ett tag sedan. Funkar lika bra till vardags som till ett glas rött på helgen. Under veckorna behöver maten hemma hos oss gå snabbt att laga. Den här rätten tar max 20 minuter att svänga ihop. Gör mycket på en gång, så har du matlådor några dagar.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Pasta med paprikacréme och salami
4 personer
400 g pasta
150 g grillad paprika, hel på burk
2 dl lättcrèmefraiche
1 påse färsk babyspenat
25 g riven parmesanost
140 g salami
Salt, svartpeppar från kvarn
Garnering
Svartpeppar från kvarn
25 g flagad eller riven parmesanost
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan al dente.
- Mixa paprikan med lite av crème fraichen till en slät kräm. Blanda ner resten av crème fraichen tillsammans med osten. Smaka av med salt och peppar.
- Häll av pastan. Rör ner paprikacrémen och spenaten. Mal över svartpeppar och strö över flagad parmesan. Lägg ut salami runtom.
- Servera med vitlöksbröd.
Receptet kommer från Jennys Rum & Spis.