Snart dags för Halloween

Snart är det dags för årets läskigaste helg, Halloween. Förra året gick jag, Stella och en kompis till henne all in och köpte peruker, lösskägg och lite annat kul på Dollar. Sen klädde ut oss och styrde upp värsta middagen tillsammans. Så spontant och roligt. Det blev tarmkaka, flugsvampar, avklippta fingrar, pumpor, spindelcrostini och monstermackor.

Tarmkaka: Gör en halv sats av en vanlig bulldeg + häll i röd hushållsfärg så att degen blir rosa. Kavla ut degen som vanligt och bred över en fyllning av smör, socker och vaniljsocker. Rulla ihop degen från långsidan två-tre varv och skär av rullen längs med långsidan. Lägg som en tarm i en bakplåtspapperklädd form. Rulla två likadana tarmar och lägg ut i formen. Låt jäsa i 30 minuter under bakhandduk. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter. Sila hallonsylt och pensla över kakan när den svalnat något.

Tarmkaka
Avklippta fingrar

Avklippta fingrar i korvbröd: Skär korven på mitten. Skär snitt där knogarna brukar sitta. Skär ur toppen för nagel. Tillaga i ugnen på 225 grader i några minuter. Lägg i ett korvbröd och smeta ut lite ketchup.

Avklippta fingrar
Flugsvampar

Miniflugsvampar: Skär körsbärstomater i halvor och kärna ur dem med en sked. Skär av en tunn skiva från toppen och botten av minimozzarellan så att de kan stå. Hacka den avskurna osten till små bitar. Lägg tomathalvorna på mozzarellan. Pensla lite olja på tomaterna. Lägg de små ostbitarna på tomaterna.

Monstermackor

Monstermackor: Stansa ut rundlar av formfranska. Bred smör både på botten och locket. Fyll mackan med ost och skinka. Klipp kanten på en vanlig ostskiva som vassa tänder och rulla en skinkskiva som tunga. Tryck ned två avbrutna tandpetare och trä på två gröna oliver så det blir som söta ögon.

Minipumpor

Minipumpor: Skala clementinerna och ta bort lite av det vita inkråmet. Skär selleri i stavar på ungefär 3-4 centimeter. Tryck ner stavarna i toppen av clementinen. 

Spindelcrostinis

Spindelcrostinis: Bred ett tjockt lager färskost på crostinis. Dela urkärnade oliver på mitten. Gör kroppar av den ena halvan och av de andra halvorna skivar du små ben.

Spindeldrink

Spindeldrink: Köp en röd dricka, till exempel Fanta Exotic, och lägg i någon läskig insekt i plast.

Lämna en kommentar