Rödvinbärspaj i portionsformar

Älskar att använda bär i efterrätter och pajer så här på sensommaren. En av mina favoriter är rödvinbärspaj med en klick vaniljvisp till. Brukar sällan göra en hel paj till bara familjen, då blir det så mycket över som vi måste slänga. Ett tips är att istället göra i portionsformar. Receptet går bra att halvera för fyra små pajformar. Korta då gräddningstiden med ca 1o minuter.

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Rödvinbärspaj

1 rund pajform eller 8 portionsformar
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl + 2 msk socker
175 g smält smör

Fyllning
5 dl rödvinbär
1 tsk potatismjöl

GÖR SÅ HÄR: Blanda pajdegen. Tryck ut i en pajform. Blanda vinbären med 2 msk socker och 1 tsk potatismjöl. Bred ut över pajskalet. Grädda i 225 grader i cirka 20 minuter. Servera med vaniljvisp eller glass.

Lämna en kommentar