Den här ljuvliga lilla efterrätten bjöd min vän Linda på när vi sågs i sommar. Söta små krustader med fyra olika fyllningar – citron, choklad/kaffe, kola och vit choklad. Perfekt storlek för min smak och roligt med de olika smakerna, alla hittade varsin favorit. Smidigt att förbereda alla krämer och förvara i spritspåsar tills det är dags för efterrätt!
Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Fyra sorters krustader
4-5 personer
3 frp Zeta Fiori krustader (36 st)
Vanilj- och citronkräm
1 liten äggula eller 1/2 stor
1/2 msk florsocker
1/2 burk mascarpone
1/2 liten citron, det yttersta skalet , finrivet
1/4 vaniljstång, skrapad
Citronmeliss till dekor
Kolakräm
1/2 burk mascarpone
2 msk dulche de leche
Färska blåbär till dekor
Choklad- och kaffekräm
1/2 burk mascarpone
1/2 msk florsocker
1 msk kakao
1/2 msk starkt kaffe, gärna espresso
Färska hallon till dekor
Vit chokladkräm
1/2 dl vispgrädde
45 g vit choklad
75 g naturell färskost
1/2 lime
Jordgubbar och passionsfrukt till dekor
GÖR SÅ HÄR:
- Vanilj- och citronkräm: Vispa florsocker och äggula.
- Vänd ner mascarpone, rivet citronskal och vanilj. Vispa till en jämn kräm.
- Spritsa krämen i nio krustader.
- Dekorera med citronmeliss och pudra med florsocker.
- Kolakräm: Rör ihop dulche de leche med mascarpone till en jämn kräm.
- Spritsa krämen i nio krustader.
- Dekorera med blåbär och pudra med florsocker.
- Choklad- och kaffekräm: Vispa ihop mascarpone, florsocker, kakao och kaffe.
- Spritsa krämen i nio krustader.
- Dekorera med färska hallon och pudra med florsocker.
- Vit chokladkräm: Vispa grädden.
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Vispa ihop ihop färskost med den smälta chokladen. Riv i limeskal och vänd försiktigt ner grädden.
- Spritsa krämen i nio krustader. Dekorera med passionsfrukt och jordgubbar.
- Lägg upp på fat och servera!