Vilka fantastiska dagar vi haft hörrni! I söndags tog jag och maken en tidig golfrunda vid 8 på morgonen och då var det redan 25 grader. Precis som utomlands. Det enda jobbiga (om man får säga så?) är att man inte blir lika hungrig och heller inte så sugen på att laga mat.
Tipsar i alla fall om den här supergoda, vegetariska pastarätten som vi gjorde för några veckor sedan. Dessutom väldigt enkel att göra!
Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!
Ostfyllda pastasnäckor i tomatsås
4 portioner
400 g stora pastasnäckor (de största du kan hitta)
4 vitlöksklyftor
Ca 100 g färsk bladspenat
2 msk olivolja
1/2 dl riven parmesan
1 mozzarella
1 burk ricotta
1 ägg
Färsk basilika efter smak
1 tsk chiliflakes
Salt och peppar
1 burk Arrabbiata pastasås
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan al dente.
- Finhacka vitlök och stek i olivolja.
- Grovhacka spenat och släng ner tillsammans med vitlöken. Stek tills allt mjuknat.
- Riv parmesan och mozzarella. Blanda med ricotta, ägg, basilika och chili flakes. Avsluta med att röra ner vitlöken och spenaten. Salta och peppra.
- Ta fram en ugnssäker form och täck botten med tomatsås.
- Lägg ostkrämen i en spritspåse alt. en fryspåse som du sedan klipper av ena hörnet.
- Fyll pastasnäckorna och lägg ner i formen.
- Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 20min.
Receptet kommer från mickanikoket på Instagram.