Tre nya grilltillbehör

Testade tre nya grilltillbehör när vi grillade senast som jag känner att jag måste dela med mig av. Det ena var grillade sötpotatisskivor med chimichurri och fetaost. Älskar verkligen chimichurri och som topping på sötpotatis som jag också älskar blev det top notch. Testade även melontsatsiki och att grilla turkisk paprika (sivri) som jag bara halverade, penslade med lite olja och strödde flingsalt över. Supergott alltihop!!

Grillad sötpotatis med chimichurri & fetaost

4 portioner

Sötpotatis
1,5 kg sötpotatis
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
100 g fetaost

Chimichurri
1 röd chilifrukt eller chiliflakes
1 kruka finhackad persilja
1/2-1 kruka finhackad koriander (alt. färsk basilika – ta det du har och tycker om)
2-3 vitlöksklyftor
3 msk rödvinsvinäger
1/2 pressad citron
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Ev. en nypa socker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sötpotatis: Tvätta sötpotatisen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Koka skivorna med skal på några minuter i välsaltat vatten. De ska knappt bli mjuka. Låt svalna. Pensla skivorna med olja, salta och peppra.
  2. Chimichurri: Hacka vitlök, persilja och koriander mycket fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt i en bunke och slå över olja, vinäger och citronjuice. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. Om det blir för lite vätska och mest kryddor, häll i lite mer olja. Om chimichurrin blir för sur, blanda i lite socker.
  3. Grilla potatisskivorna på bägge sidor tills de fått rikligt med färg. Lägg upp på ett fat. Ringla över chimichurri och toppa med riven fetaost.

Melontsatsiki

2 dl turkisk yoghurt
Rivet skal av 1/2 lime
1 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta
1 dl tärnad vattenmelon
1 dl tärnad galiamelon
1 krm salt
1-2 krm chiliflakes
Ev. svartpeppar

GÖR SÅ HÄR: Dela, kärna ur och skala melonen. Skär den i tärningar. Blanda yoghurt, limeskal, honung och vitlök i en skål. Vänd ner melonen försiktigt. Smaka av med salt, chiliflakes och ev. svartpeppar. Ställ kallt en stund innan servering.

Lämna en kommentar