Vill tipsa om denna supersås som är perfekt om du sent kommer på att du vill ha en god sås till kvällens grillmiddag.
Fetaost kanske inte alla har i kylen alltid. Vill därför tipsa om min senaste upptäckt – den bosniska vitosten combi cream (tack Linda!). Hur god är den inte och den är dessutom på 800 g! Osten är förpackad i en plåtburk med saltlag och håller skulle jag säga 1-2 veckor från att du öppnat den. Har du den stående i kylen kan du frossa i vitost till allt!
Supersås till grillat
5 dl crème fraiche (går även bra med något motsvarande som du har hemma – jag tog turkisk yoghurt)
150 g fetaost
1 vitlöksklyfta
Ca 0,25 dl olivolja
Ca 15–20 strimlade basilikablad (går ett ersätta med ett knippe timjan)
2 msk balsamvinäger – kan bytas ut mot rivet skal av en citron för en friskare smak på grillsåsen
1,5 msk flytande honung
Flingsalt
Grovmalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR: Lägg crème fraichen i en bunke. Smula ner fetaost, pressa ner vitlöksklyftan och rör ner olivoljan.
Strimla basilikabladen och tillsätt dem, balsamvinäger (eller rivet citronskal) och honung. Smaka av med salt och peppar.
För bästa resultat, gör gärna såsen några timmar (eller dagen innan) servering, så hinner smakerna sätta sig lite mer. Vid servering – häll över i en skål och dekorera med färska kryddor och lite nymalen svartpeppar.
Receptet kommer från Bara en kaka till.