Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

Har fastnat för panerad/friterad ost i alla sorter. Testade att panera hela fetaostblock i veckan. Alltså, varför har jag inte testat det tidigare?? Så fantastiskt gott! Har bara ett medskick, testa!

Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

4 portioner

Vitlökspotatis
800 g färskpotatis
1 msk olivolja
2 tsk flingsalt
50 g smör
2 vitlöksklyftor

Tzatziki
3 dl turkisk yoghurt
10 cm gurka
1 vitlöksklyfta, riven
Salt och peppar

Fetaost
3 fetaostar à 150 gr
3 msk vetemjöl
1 ägg, uppvispat
3 dl panko ströbörd
Olivolja att steka i

Sallad
4 tomater, i munsstora bitar
15 cm gurka, i munsstora bitar
1 rödlök, i tunna skivor
100 g gröna oliver

Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisen. Blanda med olja och flingsalt i en bunke och lägg den hel på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 35 minuter tills den är mjuk. Under tiden potatisen är i ugnen gör du resten.
  2. Tzatziki: Riv gurkan grovt på ett rivjärn med skalet på och fördela ut på en tallrik. Salta över och låt stå några minuter. Krama ur vätskan och blanda med turkisk yoghurt och vitlök. Smaka av med peppar och eventuellt lite mer salt.
  3. Fetaosten: Vänd fetaosten i mjöl, sen uppvispat ägg och till sist panko. Stek i generöst med olja till den får en gyllene färg på båda sidor. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Salladen: Skär och blanda alla ingredienser till salladen.
  5. Ta ut potatisen. Tryck till den med en sked så att den plattas till något. Smält smöret. Skala och pressa i vitlöken. Fördela vitlökssmöret över potatisarna.
  6. Servera genast!

Inspirationen kommer från Jennie Walldén.

Lämna en kommentar