Tacotårta med grillad kyckling

Hej svejs!

Såg den här tacotårtan för ett tag sedan och blev sugen att testa. Kände på mig att den skulle vara god och jag hade rätt. Den var riktigt krämig och god!! Barnen åt så det stod ut genom öronen. Testade även en ny tomatsallad till som höjde rätten ytterligare. Alla recept hittar ni längre ner.

Har även recept på en tacotårta med köttfärs som är supergod. Recept på den hittar du HÄR.

Följ mig gärna på Instagram eller Facebook för att inte missa några uppdateringar!

Tacotårta med grillad kyckling

4 portioner
1 grillad kyckling, ca 450 g kött
2 burkar tacosås, à ca 240 ml
2 dl riven ost
1 1/2 dl majs
1 tsk spiskummin
6 tortillas, medium
1 dl syrad grädde

Topping
1 1/2 dl syrad grädde
1 dl riven ost
2 snackspaprikor

Tillbehör
Tacochips
Tomatsallad – recept längre ner
Guacemole – recept längre ner

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rensa kycklingen från skinn och ben. Skär köttet i små bitar.
  3. Blanda kycklingkött med tacosås, avrunnen majs och riven ost. Smaksätt med spiskummin.
  4. Bottna en rund form, ca 20 cm i diameter, med ett tortillabröd. Lägg på lite av kycklingröran, strö på lite ost och ringla någon matsked syrad grädde över. Lägg på ett till bröd och upprepa med totalt 6 bröd. Tänk på att fyllningen ska fördelas på 5 omgångar.
  5. Topping: Ringla syrad grädde överst och strö på ost. Lägg på skivad snackspaprika.
  6. Gratinera mitt i ugnen 20–25 min tills osten och paprikorna fått fin färg.
  7. Servera med sallad och tortillachips.

Receptet kommer från recept.se.

Hetsyrlig tomatsallad med citron, persilja och fetaost

4 portioner
4 stora tomater
1 rödlök
1 dl finhackad bladpersilja
150 g fetaost
1 citron, pressad
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
1 tsk Vegeta allkrydda (finns på Coop bl.a.)

GÖR SÅ HÄR: Ta fram en skål. Häll i vitvinsvinäger och olivolja. Pressa ner citronen och blanda med Vegeta och sambal oelek. Skölj tomaterna och finhacka dem. Lägg dem i skålen. Finhacka rödlöken och bladpersiljan och blanda ner i skålen. Låt stå kallt i 10 minuter. Smula över fetaosten innan servering.

Receptet hittade jag hos @matgladjemedjessica på Instagram.

Guacemole

4 portioner
2 avocado
2-3 msk turkisk yoghurt (beroende på hur grön du vill att färgen ska vara)
1 vitlöksklyfta, riven
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR: Mixa avocadon med en stavmixer eller mosa med en gaffel. Blanda i turkisk yoghurt och riven vitlök. Smaka av med salt & peppar.

Idag snöar det här. Inte kul. Jag och Milly trotsade vädret och cyklade till simskolan. Milly har varit lite orolig för ryggsimmet, men idag släppte det och hon fixade det. Så skönt! Gissa om hon var stolt?!

Ha en fin söndag!
Linda

Lämna en kommentar