Hade verkligen fått upp smaken för att grilla när vi fick runt 15 grader varmt för två helger sen. Så synd att vi fick ett bakslag den här helgen. Även om man vet att det är mer regel än undantag med bakslag i april, så känns det surt. Men den som väntar på nåt gott, tänker jag…
Gjorde dessa fantastiska fläskkarréspett för ett tag sen. Jag säger bara SMAKERNA, fläsk och asiatiskt passade jättebra ihop!!! Blev inspirerad av @highcoastfood på IG. Kan verkligen tipsa om det kontot. Fina bilder och en massa god mat att dregla över. Att det dessutom är ett Härnösandskonto är bara ännu roligare!
Asiatiska fläskkarréspett med avokado- och mangosallad
4 personer
800 g fläskkarré
Grillspett
Marinad
1/2 dl rapsolja
1/2 dl japansk soja
1/2 dl teriyakesås
4 cm riven ingefära
3 rivna vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
Lite chiliflakes
Avokado- och mangosallad
1 avokado
1/2 skalad gurka
1 näve fryst mango
1 rödlök
Några små tomater
1/2 kruka koriander
1 pressad lime
Tillbehör
Sweet chilisås
Turkisk yoghurt
GÖR SÅ HÄR: Blanda ihop marinaden. Skär fläskkarrén i cm-stora bitar och låt marinera i minst en timme.
Skär avokado, gurka, rödlök och tomater i små bitar. Blanda alla ingredienser till salladen och pressa lime över. Finhacka koriander och blanda ner.
Trä köttbitarna på spett och grilla eller stek i panna. Servera med ris, mango- och avokadosallad, sweet chilisås och en klick turkisk yoghurt.