Kebabstroganoff med ris

Helgen börjar gå mot sitt slut och imorgon börjar en nya vecka. Nedräkningen till sportlovet har börjat nu, bara två veckor kvar. Sedan blir det fjällen – längtar sååå!

Den här rätten testade vi i veckan och alla älskade den, framförallt Milly. Försöker verkligen laga mat som jag vet/tror att barnen tycker om. Det är så viktigt att de äter ordentligt – framförallt för att de ska hålla sig friska och för att de äldre behöver återhämtning efter träning. Sedan påverkar det ju även humöret och orken. Middagen försöker vi äta alla tillsammans, ett bra tillfälle att samlas kring. Annars ser man ju inte tonåringarna så mycket.

Kebabstroganoff med ris

4-5 portioner
600 g kebab
1 gul lök
3 msk tomatpuré
7 dl havregrädde (eller annan valfri grädde)
2 dl mjölk
1 tsk dijonsenap
1 krm chilipulver
2 krm paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1 msk finhackad basilika (fryst)
1 grönsaksbuljongtärning
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:
Börja med att hacka löken och stek i olja. När löken blivit mjuk tillsätter du kebaben och rör runt tills kebaben fått lite färg. Tillsätt alla kryddor och blanda väl. Blanda därefter ner havregrädde, grönsaksbuljong, dijonsenap och tomatpuré. Häll i mjölken och basilikn och låt sjuda i ca 5 minuter.

Servera med ris och någon god sallad.

Inspirationen kommer från Huliasmat.

Lämna en kommentar